کاشکی فریاد حاج کاظم آژانس شیشه ای را شنیده بودیم!؟
آژانس شیشه ای را شنیده بودیم!؟
برای مرجع وَ عنوان اولیه متن، به عنوان اشاره کنید
عبرت نیوز: مفسده زیاد شده است، ریا و ربا دامن جامعه را گرفته است و حتی دیگر افراد مدعی نیز از گزند و دام فساد و مال مردم خوری و اختلاس دور نیستند، بازی های سیاسی و جنگ قدرت فرصت را از نخبگان گرفته و درعین حال بسیاری از برنامه های در حال اجرا ممکن است در مقدمه اثر بخش باشد اما در نهایت به افزایش سطح توقعات مردم بینجامد که خطری غیر قابل جبران است.
اختلاس و پرونده های میلیاردی و ورود نام افرادی خاص به امری عادی مبدل شده و در چنین فضای گنگ و پر از ابهامی ما می خواهیم جامعه ای پاک و عاری از فساد و مخدر و تباهی داشته باشیم، اما چنین چیزی ممکن است؟!
جواب گریه های کودکانی که از فرط خجالت سر بلند نمی کنند را چه کسی می دهد
کاشکی آنگاه که از سینمای مطلوب «فریاد حاج کاظم آژانس شیشه ای »را می شنیدیم به هوش می آمدیم تا کارمان به ساخت اخراجی ها با آنهمه ابتذال برای نشان دادن ارزشها نمی کشید، کاش دلمان به همان بچه های پاک جنگ و صداقت آنان خوش می ماند و رهایشان نمی کردیم تا برای اثبات خوبی های آن دوران متوسل به حاج گرینوف و اراذل و اوباش محله ها برای رونق بخشیدن کارها شویم تا از پنجره آن آژانس پر از حرف و نگاه پر از حدیث پرویز پرستویی "جدایی نادر از سیمین هایمان" را به نظاره بنشینیم تا دروغ و ریاکاری و تزویر همه جایمان را بگیرد، امروز بگوییم فلانی بهترین است و فردا همان را به لجن بکشیم، امروز عمل یک نفر را عین مقدسات بدانیم و برایش قربانی کنیم و فردا بگوییم او عین انحراف است.
آقایان این واقعیت است به داد انقلاب و اسلام برسید و برای نجات ارزشهایی که اینهمه خون برایش داده شده همت گمارید، خشونت و برخورد و داد زدن کاری از پیش نمی برد، هیچکس با توسل به روشهایی غیر اصولی و علمی که تمامی جنبه های آن مورد توجه قرار نگرفته نتوانسته جامعه را آباد کند، با کودکان و نوجوانان و جوانان مهربان باشید و راهی برای پذیرش پیدا کنید، مواد مخدر و فساد و انتقام و دشمنی امروز موثرترین ابزار پنهان دشمن است که بدون موشک و بدون ترور و بدون جنگ و خونریزی تا عمق خاک وجود جامعه ما رسوخ کرده است.
بازرس انجمن جامعهشناسی ایران گفت: اگر پیشتر قتل و جرحهای انتقام جویانه را از سوی مردان داشتیم در سالهای اخیر با برخی از این نوع قتلها از سوی زنان مواجه هستیم.
سعید معیدفر در مورد میزان خشونت در جامعه گفت: در حال حاضر اطلاعات دقیقی درمورد وضعیت خشونت در جامعه نداریم چون مراکز آماری در این زمینه خوب عمل نمیکنند.
آمار میزان خشونت در جامعه ضد و نقیض است
این جامعهشناس تصریح کرد: برای سنجش میزان خشونت باید نهادهایی مثل نیروی انتظامی، وزارت کشور و قوه قضاییه که با پروندهها سرکار دارند اطلاعات بدهند اما متاسفانه اطلاعات آنها در بسیاری از موارد ضدونقیض است.
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه گاهی آمارهای نیروی انتظامی افزایش میزان خشونتهای منجربه جرح و قتل و گاهی کاهش آن را درجامعه نشان میدهد افزود: به طور مثال چندی پیش بود که یکی از مسئولان نیروی انتظامی اعلام کرد که ظرف شش سال گذشته به ویژه ازابتدای امسال تاکنون 40 درصد میزان خشونتها به ویژه جنبههای سخت کاهش پیدا کرده است.
معید فر تصریح کرد: نکته جالب این است که این آمارهایی که از سوی نیروی انتظامی اعلام میشود اکثرا ثابت است به این معنا که 40 درصد ونه 41 درصد یا 37/5 درصد، این طور آمار دادن از سوی آنها به این معناست یا نمیخواهند آمار دقیقی از میزان خشونتها ارایه کنند یا متاسفانه عدم آگاهی و اطلاع دقیق باعث میشود که این طورناشیانه درمورد آمارجرائم به خصوص خشونتها صحبت کنند.
آمارهایی که در رسانهها اعلام میشود دقیق نیست
بازرس انجمن جامعهشناسی ایران با بیان اینکه دستگاههای مختلف برای اینکه بگویند شرایط جامعه نسبت به گذشته بهتر شده است آمارهای دقیقی از رسانهها اعلام نمیکنند افزود: در برخی مواقع مسئولان میخواهند نشان دهند خشونت در کشور کاهش پیدا کرده است و همه چیز به خیر وخوشی میگذرد.
وی خاطرنشان کرد: البته گاهی هم همین دستگاههای انتظامی در شرایطی اعلام میکنند که وضع جامعه بد است البته این در زمانی رخ میدهد که محل اعلام آمارها عمومیت نداشته باشد یا در زمان اعلام بیلان کاری برای اینکه بگویند با چه مشکلاتی روبرو هستند.
به گفته معیدفر حدود دوماه پیش قبل از اینکه طرح عفاف حجاب و مبارزه با اراذل اجرا شود آمار بالایی میدادند البته به این دلیل که میخواستند برخورد کنند اما وقتی این طرح به پایان میرسد برعکس آمارهای پایینی از میزان خشونت در جامعه ارایه میدهند.
آماردر جامعه به ابزاری برای اغراض سیاسی تبدیل شده است
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران با ابراز تاسف از اینکه امروز آماردر جامعه به ابزاری برای اغراض سیاسی تبدیل شده است افزود: با این وضعیت نمیتوانیم ببینیم که میزان خشونت در جامعه چگونه است. اما صرفنظر از آمار اگر به انعکاس اخبار واطلاعات در رسانهها توجه کنیم و همچنین میزان اعدامها به ویژه در ملا عام رامد نظر قراردهیم به افزایش میزان خشونتهای اجتماعی خصوصا از نوع جرح وقتل در جامعه پی میبریم.
افزایش میزان خشونتها به ویژه قتل درجامعه
این جامعهشناس خاطرنشان کرد: وقتی میزان خشونت در جامعه بالا باشد به طوری که زنگ خطر به صدا در بیاید و مسوولان نتوانند کاری کنند آن موقع یکی از شیوههای رایج برای اینکه میزان وقوع جرائم را در جامعه کاهش دهند اعدام در ملا عام یا تنبیهات به صورت علنی است.
معیدفر با تاکیدبر اینکه میزان خشونتها به ویژه قتل در جامعه نسبت به گذشته زیادتر شده است افزود: البته میزان برخورد نیروی انتظامی و امنیتی نیز با خشونتهای اجتماعی خیلی شدیدتر از گذشته شده است اگر در گذشته اعدام داشتیم امروزه اعدام در ملا عام داریم که با خود پیام دارد.
پیام اعدام در ملا عام، بحرانیتر شدن وضع جامعه
بازرس انجمن جامعهشناسی پیام اعدام در ملا عام را بحرانیتر شدن وضع جامعه عنوان کرد و افزود: در چنین شرایطی برای پیشگری از خشونت و قتل در جامعه افرادی که میخواهند دست به این جرائم بزنند با اعدام در ملا عام ترسانده میشوند.
وی با تاکید براینکه اعدام در ملا عام نشانه گسترش خشونت اجتماعی و امنیتی شدن فضای جامعه است تصریح کرد: تحلیل مسوولان نظامی و امنیتی براین است که اعدام در ملا عام در نهایت منجربه کاهش خشونت اجتماعی میشود وهم برای مرعوب کردن کسانی است که میخواهند نظم جامعه را به هم بزنند.
تغییر کیفیت وقوع قتل به قتلهای فجیع وانتقام جویانه
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران به مطالعه برخی از دانشجویان خود در بررسی پروندههای قتل و خشونتهای اجتماعی اشاره کردو افزود: برمبنای این بررسیها هم میزان وقوع خشونت اجتماعی ازنوع قتل افزایش یافته است وهم کیفیت وقوع آنها تغییرکرده است.
وی توضیح داد: به این معنا که اگر قبلا قاتل قربانی خودش را با اهداف منفعت طلبانه یا مثلا از سر راه برداشتن به قتل میرساند درسالهای اخیر قاتل درصدر انتقام از مقتول است به طوری که تنها نمیخواهد شراو را ازسرخود کم کند بلکه میخواهد مقتول را به فجیعترین شکل ممکن و با هدف زجر دادن ازبین ببرد.
معیدفربا بیان اینکه اگر پیشتر قتل و جرحهای انتقام جویانه را از سوی مردان داشتیم در سالهای اخیر با برخی از این نوع قتلها از سوی زنان مواجه هستیم افزود: این درحالی است که زنان به لحاظ ابعاد عاطفی دارای موقعیت ممتازتری از مردان هستند.
به گزارش ایلنا، این جامعهشناس خاطرنشان کرد: وقتی در جامعه زنان دست به این قتلهای انتقام قتل جویانه بزنند نشان میدهند تا چه اندازه آستانه تحمل در جامعه کاهش پیدا کرده است.که زنی که سرشارازمحبت وعطوفت است جرمی را مرتکب میشود که قاتلان بالفطره میتوانند آن را انجام میدهند.
تهیه وَ تدوین : عـبـــد عـا صـی