وقتی خودمان، خودمان را تحریم میکنیم؟! ...
وقتی خودمان، خودمان را تحریم میکنیم؟! ...
برای مرجع وَ عنوان اولیه متن، به عنوان اشاره کنید
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، از دپوی 96 هزار تن کالای اساسی و کنجاله در کمرگ خبر داد و گفت: تحریمها بیشتر داخلی است تا خارجی. از سوی دیگر، کسانی که در این کار همکاری کردند، شناسایی و اشد مجازات برای آنان در نظر گرفته میشود.
به گزارش «تابناک»، ارسلان فتحیپور در مصاحبهای با اعلام اینکه 96 هزار تن کالا در گمرکات ما دپو شده است، افزود: ما باید علت این موضوع را بدانیم که کدام وزارتخانه و کدام مؤسسات هستند که با وارد شدن این کالا در این برهه از زمان ـ که قیمت کالاهای اساسی روز به روز در حال افزایش است ـ مخالفت دارند.
بنا بر این گزارش، نماینده مردم کلیبر و هوراند در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خانه ملت، با اشاره به اینکه برخی از این کالاهای دپو شده کنجاله، دان مرغ و بسیاری کالاهای اساسی هستند که نه گشایش اعتبار میکنند و نه ایرادی به انبار شدن آنها گرفته شده است، اظهار داشت: با وارد شدن 96 هزار تن کالا در چهارچوب قانون به بازار، این بازار آشفته را تنظیم میکند؛ اما برخی در درون کشور موانع درست میکنند.
وی با بیان اینکه تحریمها بیشتر داخلی است،چرا که خارجیها هیچ غلطی نمیتوانند بکنند، تصریح کرد: چرا 96 هزار تن کالا ثروت و سرمایه این کشور هماکنون باید در گمرک باشد؟ اما اگر وارد بازار شود، قیمتها نیز کاهش مییابد.
اشد مجازات برای دپوکنندگان کالا در گمرک
این نماینده اصولگرای مجلس نهم، از پیگیری جدی کمیسیون اقتصادی در این باره خبر داد و گفت: کسانی که در این کار همکاری کردند، شناسایی و اشد مجازات برای آنان در نظر گرفته میشود.
فتحیپور با توضیح اینکه آمار مقایسهای رسوب کالا در فروردین 91 نسبت به مدت مشابه سال گذشته نزدیک 100 درصد افزایش داشته و از 48 هزار تن به 96 هزار تن رسیده است، این رقم را بیسابقه خواند و افزود: ایجاد شرایط سختگیرانه ثبت سفارش در این شرایط بحرانی ـ که هیچ محلی از اعراب ندارد ـ عبارتند از: گرفتن مجوز استاندارد پیش از ورود و ثبت سفارش، گرفتن کد رهگیری و طرح شبنم و همه مجوزهای قانونی واردات از جمله بهداشت و انرژی اتمی، قرنطیه و مشخص شدن نوع معامله، نوع ارز، نحوه انتقال ارز و مشکلات تحریمهای بانکی بیگانگان.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس نهم، تأکید کرد: با عاملان دپوی 96 هزار تن کالا در گمرک برخورد جدی خواهیم کرد که در این شرایط که بهای کالاهای اساسی روز به روز در حال افزایش است، نسبت به این شرایط بیتوجه هستند.
بنا بر این گزارش، این در حالی است که به تازگی موضوع گرانیها به ویژه در لبنیات و گوشت و مرغ به کمبود نهادههای دامی نسبت داده شده است و بارها دامداران از در اختیار قرار نگرفتن این نهادهها به رغم پرداخت وجه آنها گلایه کرده بودند.
در همین حال، هرچند مسئولان دولتی از در اختیار قرار گرفتن این نهادهها در دست تولید کنندگان سخن میگفتند و وعده ارزانی را در روزهای آینده میدادند، اما دقیقا مشخص نبود که مشکل بر سر راه این امر چیست؟!
تهیه وَ تدوین : عـبـــد عـا صـی