وصله-های ناجور، درد ِ شلوارهای وصله-دار را ندارند ...
برای مرجع روی عنوان کلیک کنید
در مسئله سؤال از رئیس جمهور وقتی میخواستیم از نمایندهها امضاء بگیریم، به ما میگفتند که آیا از آقا اجازه گرفتهای در حالی که این مسئله جزو وظایف مجلس است و خود رهبری هم فرمودند که مجلس وظایفی دارد که رهبری در آن دخالت نمیکند.
به گزارش فارس، علی مطهری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی امروز جمعه در میزگردی که با موضوع عملکرد مجلس هفتم و هشتم در دانشکده ادبیات دانشگاه علامه طباطبایی و با حضور سعید ابوطالب برگزار شد، فلسفه وجود مجلس را جلوگیری از سرکشی دولتها دانست و گفت: قدرت اجرایی در دست دولت است و قدرت هم در طبیعت خودش فسادآور است.
مطهری در این میزگرد که یکی از برنامههای چهارمین نشست شورای عمومی دفتر تحکیم وحدت بود، قدرت مطلق در هر زمینهای را فسادآور دانست و افزود: تنها در خصوص شخص معصوم قدرت فسادآور نیست چراکه معصوم از یک لطف الهی برخوردار است که البته این لطف هم نتیجه تلاش خود معصوم است.
وی با بیان اینکه معصومین به آثار مُخرب گناه واقفاند، اظهار داشت: انسانهای عادی اگر قدرت اقتصادی، سیاسی و مالی را در اختیار بگیرند، در معرض لغزش خواهند بود.
نماینده تهران در مجلس با بیان اینکه مجلس برای کنترل قدرت به وجود آمده تا ناظر بر اعمال دولت باشد، گفت: مجلس قانونگذاری و نظارت بر اجرای قانون را انجام میدهد لذا نمایندهای که میخواهند وارد مجلس شود، باید ضمن تخصص، قدرت نظارت بر اعمال دولت را هم داشته باشد.
مطهری خاطرنشان کرد: نماینده باید دارای حریت و آزادی باشد تا حرفش را بزند، لذا اگر نمایندهای به کمک دولت وارد مجلس شود، نمیتواند مقابل دولت و تخلفاتش بایستد چراکه وامدار آنها شده است.
وی نحوه انتخاب شدن نمایندگان را مهم ارزیابی کرد و افزود: اگر احزاب قوی در کشور وجود داشته باشد، کار مردم راحت میشود و مردم به فهرستی که حزب مورد اعتمادشان ارائه داده، رای میدهند.
نماینده مردم تهران گفت: ما در کشورمان احزاب قوی نداریم و چند ماه مانده به انتخابات تشکلهایی به وجود میآیند و رای مردم را جذب میکنند و بعد از انتخاب شدن هم کار خود را ادامه میدهند.
مطهری مجلس را خلاصه ملت دانست و گفت: مجلس باید از حقوق مردم دفاع کند و هر چند ما دولت خوبی داشته باشیم، ولی نماینده وکیل ملت است نه دولت.
وی ادامه داد: رابطه مجلس با ولی فقیه هم باید روشن باشد یعنی اگر ولی فقیه از دولتی تعریف کرد، دلیل نمیشود که مجلس مقابل تخلفات دولت نایستد و از رئیس جمهور و وزراء سؤال نکند.
نماینده تهران در مجلس با ذکر این مسئله که در کشور ما هر کس وظیفه خاص خود را دارد، اظهار داشت: اینکه کلیت دولت مورد تایید باشد و دولت تخلف هم کند، 2 مسئله جداست.
مطهری ادامه داد: اگر قرار است ما صرفا سخنان رهبری را در مجلس تکرار کنیم، نیازی به وجود مجلس نیست. ما باید حرف خودمان را بزنیم و اگر مصوبه مجلس اشکال شرعی داشته باشد، شورای نگهبان به آن ایراد میگیرد یا اینکه رهبری اگر مصلحت بزرگتری را تشخیص دهند، در خصوص آن تذکر میدهند.
وی گفت: در زمان تصویب یک طرح یا لایحه نباید دائماً پای رهبری را وسط بکشیم؛ بنده در مدتی که در مجلس بودم، احساس کردم بزرگترین مانع مجلس برداشت غلط افراد از ولایت فقیه است و به همین دلیل مجلس همیشه حالت ایستا دارد.
نماینده تهران به سؤال از رئیس جمهور در مجلس اشاره کرد و گفت: در مسئله سؤال از رئیس جمهور وقتی میخواستیم از نمایندهها امضاء بگیریم، به ما میگفتند که آیا از آقا اجازه گرفتهای در حالی که این مسئله جزو وظایف مجلس است و خود رهبری هم فرمودند که مجلس وظایفی دارد که رهبری در آن دخالت نمیکند.
مطهری با بیان اینکه برخی نمایندگان کاسه داغتر از آش میشوند، اظهار داشت: در نظام جمهوری اسلامی ایران ولایت فقیه به معنای استبداد نیست و ولی فقیه مزاحم کسی هم نیست.
وی ضمن انتقاد از موضعگیریهای سروش در مورد ولایت فقیه گفت: اگر افراد حر و آزاد وارد مجلس شوند، ما میتوانیم امیدوار به اصلاح امور در کشور باشیم، در غیر این صورت موفق نخواهیم شد.
این نماینده مجلس گفت: انتخابات از حساسیت خاصی برخوردار است و به خاطر شرایط ویژه کشور که با تحریمهای اقتصادی و تهدیدات نظامی روبهرو شدهایم، از این جهت باید شاهد مشارکت حداکثری مردم در انتخابات آینده باشیم چراکه این مشارکت میتواند پیام بسیار مهمی را به غربیها ابلاغ کند و این پیام آن است که مردم همچنان پای نظام خود ایستادهاند.
مطهری همچنین گفت: اشتباه فاحشی که اصلاحطلبان داشتند، این بود که در انتخابات شرکت نکردند و به خاطر اعتراض به حوادث سال 88 انتخابات را تحریم کردند، درصورتی که میتوانستند با حضور در انتخابات نقش تأثیرگذاری را در ترکیب مجلس نهم ایفا کنند و مطالبات مردم را در مجلس نهم دنبال کنند.
نماینده مردم تهران در بخش دیگری از سخنان اظهار داشت: بنده یک زمانی موضعگیریهایی داشتم که یک عده از اصولگرایان خواستار بررسی وضعیت من در شورای داوری اصولگرایان شدند؛ اگر امثال من از اصولگرایان بیرون بیایند، جز تملق و چاپلوسی چیزی نمیماند. باید مبانی اصولگرایی روشن شود.
وی ادامه داد: در جریان انتخابات برای مجلس آینده بنده به آقای افروغ گفتم که برای مجلس نهم کاندیدا شود که وی در پاسخ گفت که اگر من مثل شما خونسرد بودم، میآمدم ولی من نمیتوانم خونسرد باشم و در مقابل حملهها مثل شما آرامش داشته باشم.
مطهری در ادامه سخنانش فشارهای بیرونی بر نمایندگان مجلس را مهم ارزیابی کرد و افزود: مثلا نمایندگان طرحی را تصویب میکنند و این طرح مخالف میل عدهای هم است. در اینجا یک شبکه رسانهای قدرتمند وجود دارد که نمایندههای موافق این مصوبه را تحت فشار قرار میدهند و حتی آدم دم در مجلس میآورند تا نماینده تحت فشار قرار گیرد.
وی گفت: در مسئله طرح وقف اموال دانشگاه آزاد عدهای از نمایندگان طرحی را برای این مسئله تهیه کردند که بعد از این مسئله مجلس متهم به ضدیت با رهبری شد در حالی که آن زمان کسی نمیدانست نظر رهبری در این مورد چیست.
مطهری اظهار داشت: باید توجه کرد که این فشارها نماینده را در رسیدگی به انجام امور محول باز میدارد.
نماینده مردم تهران گفت: بنده به آقای رسایی و کوچکزاده میگفتم که شما نماینده همه مردم حتی جنبش سبزیها هستید و باید اگر ظلمی در حق آنها هم شده است، از حقوقشان دفاع کنید.
وی ادامه داد: مهرهچینی برای ریاست مجلس یکی دیگر از اشکالاتی است که باید به آن توجه کرد، مثلا طوری لیست میدهند که یک آقا در نهایت رئیس مجلس شود که این مسئله خیانت به مردم است.
مطهری گفت: پدیدهای به نام احمدینژاد در کشور ما به وجود آمد که خدمات زیادی هم داشت و مثلا بخشی از توفیقات انرژی هستهای به دلیل نقش وی بود، همچنین کارهایی مثل سرکشی به استانها نیز که توسط وی انجام شد، جای تقدیر دارد ولی باید توجه کرد که اینقدر قانونگریزی در دولتهای گذشته وجود نداشت.
وی به تصویب قانون هدفمندی یارانهها اشاره کرد و اظهار داشت: رئیس جمهور بر خلاف مصوبه قانونی مجلس نظر خودش را اعمال کرد که این مسئله مشکلاتی را به وجود آورد، باید توجه کرد که دولت مامور اجرای قانون است و حتی اگر قانون بد باشد، باید آن را اجرا کند.
نماینده مردم تهران تصریح کرد: پدیدهای مثل احمدینژاد محصول مجلس هفتم و هشتم است و اگر ما مجالس قوی داشتیم، چنین پدیدهای به وجود نمیآمد.
مطهری در پاسخ به سؤال یکی از دانشجویان گفت: این تفکر در مجلس وجود دارد که عدهای نمیتوانند معنی التزام به ولایت فقیه را درست تحلیل کنند.
وی افزود: در مسئله آقای کردان اگر مجلس را به حال خودش میگذاشتیم، هیچ وقت این اتفاق نمیافتاد و در مسئله سؤال از رئیس جمهور هم ما پیگر بودیم.
این نماینده مجلس ادامه داد: نمایندگان شرایط کشور را خوب میدانند و حتی نمایندههای موافق دولت نیز میدانند که سخنان منتقدان درست است.
مطهری گفت: برخی نمایندگان فضایی را درست میکنند که جرات انتقاد به دولت وجود نداشته باشد و این غلط است.
وی تصریح کرد: اگر دولت قانونگریزی و تخلف کرد، مجلس اقدام درست را باید انجام دهد.
نماینده مردم تهران اظهار داشت: این طور نیست که نماینده فقط وظیفه داشته باشد که نقل کننده حرف مردم باشد و باید برای مصلحت مردم هم تصمیمگیری کند.
تهیه وَ تدوین : عـبـــد عـا صـی