رابطه رابطه است وُ کاکا برادر!
برای مرجع روی عنوان کلیک کنید
شورای عالی استاندارد که شب گذشته به ریاست محمود احمدینژاد تشکیل جلسه داد، مهدی خورشیدی آزاد دبیر شورای مشاورین رئیسجمهوری را با حفظ سمت به عنوان رئیس سازمان ملی استاندارد ایران منصوب کرد.
احمدینژاد وزرای بازرگانی، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ارتباطات و فناوری اطلاعات، دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، صنایع و معادن، علوم،تحقیقات و فناوری، کار و امور اجتماعی، جهاد کشاورزی، مسکن و شهرسازی، نیرو، رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و دادستان کل کشور، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران، دو نفر کارشناس امور استاندارد که به پیشهاد رئیس موسسه و به حکم رئیسجمهوری برای مدت سه سال به این سمت انتخاب میشوند، شورای عالی استاندارد را تشکیل میدهند.
پیش از این از خورشیدی به عنوان یکی از گزینههای تصدی بازرسی ریاستجمهوری یاد میشد.
برای مرجع روی عنوان کلیک کنید
اعتدال : سه میلیارد دلار از بودجه بخش بهداشت و درمان در سال جاری پرداخت نشده است. بودجهای که از محل هدفمندسازی و فروش نفت باید حاصل میشده است.
کمیسیون بهداشت و درمان گزارشی درباره عدم اختصاص اعتبار لازم به وزارتخانه بهداشت از سوی دولت آماده کرده بود.
حسن تامینی لیچایی سخنگوی این کمیسیون در تشریح این گزارش گفت: سهم مردم در پرداخت هزینههای بهداشتی و درمانی روز به روز افزایش پیدا کرده و گردش مالی بیمارستانها به درآمد حاصل از جیب مردم وابسته تر شده و زمینه ماندگاری پزشکان متخصص در بیمارستانهای دولتی را با مشکل جدی مواجه کرده است و بیم آن میرود اداره این بیمارستانها با بحران مواجه شود.
وی از بخشی از بودجه 90 مبنی بر اختصاص سه میلیارد دلار از محل افزایش درآمد حاصل از صادرات نفت و میعانات گازی مازاد به وزارت بهداشت? یاد کرد که نه تنها محقق نشده بلکه 10 درصد از درآمدهای ناشی از هدفمند کردن یارانهها هم به این وزارتخانه پرداخت نشده است.
حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان نیز مجلس با اشاره به مشکلات مردم در بخش سلامت گفت: عدم توجه دولت به حل مشکلات مردم در این حوزه و کم نشدن هزینههای پرداختی از سوی مردم، نارضایتیهایی را به وجود آورده است.
وی با بیان اینکه در قانون برنامه پنجم نیز نمایندگان تلاش بسیاری کردند که بتوانند مشکل بهداشت و درمان را برای همیشه حل کنند، ادامه داد: اختصاص 10 درصد از قانون هدفمندی یارانهها برای حل مشکلات سلامت جزو اقدامات موثری بود که نمایندگان آن را به ثمر رساندند. قرار بود سهم پرداختی مردم در هزینههای درمان به زیر 3 درصد کاهش پیدا کند و این مساله با 10 درصد از درآمد هدفمندی یارانهها ممکن بود که نمایندگان در این زمینه اهتمام کردند. اما دولت این قانون را اجرا نکرد.
وی افزود: به این ترتیب قرار شد از مازاد درآمد نفت به بخش سلامت مردم اختصاص پیدا کند که مشکلات حوزه سلامت مرتفع شود، قرار بود این اعتبار را دولت پرداخت کند که این مسئله تاکنون اجرایی نشده است و از پول مازاد فروش نفت به بخش درمان نیز اختصاص پیدا نکرده است.
مصطفی کواکبیان نماینده سمنان هم با اشاره به افزایش سرانه درمان، از عدم اجرای قانون مصوب مجلس از سوی دولت انتقاد کرد و گفت: چرا باید برخی به خاطر درمان کم هزینهتر به خارج از کشور بروند؟
او که معتقد بود وضعیت بیمارستانهای دولت روز به روز وخیمتر میشود، اضافه کرد: وزارت بهداشت برای این بودجه 3000 میلیاردی برنامه ریزی کرده است. عدم پرداخت این بودجه ناکارآمدی این وزارتخانه در عمل به تعهداتش را به بار میآورد.
به گفته وی، اگرچه دولت خط فقر را اعلام نمیکند اما بیتوجهی به بخش درمان، وضعیت مردم را بدتر و بدتر میکند.
جعفر قادری عضو کمیسیون برنامه و بودجه هم با انتقاد از اینکه معاونت راهبردی وبرنامه ریزی دولت در این جلسه حضور ندارد که به اعتراضات نمایندگان پاسخ گوید، ادامه داد: اگر دولت همکاری مجلس را در تصویب بودجه 91 میخواهد، باید توزیع عادلانهای را درتدوین بودجه رعایت کند. وگرنه تصویب بودجه 91 با مشکلاتی روبرو خواهد شد.
دلاری که گران شد، بودجه که نیامد
اما جدا از همه اینها، تغییرات قیمت دلار، در طلب وزارت بهداشت موثر نیست. در زمان تصویب بودجه سال 90، مجلس هر دلار را 1050 تومان در نظر گرفت، به همین دلیل وزارت بهداشت 3 هزار میلیارد تومان باید از صادرات نفتی نفع میبرد.
اما اکنون دلار 1500 تومان در بازار آزاد است و طلب ریالی وزارت بهداشت به 4500 میلیارد تومان رسیده است. هرچند وزارت بهداشت اگر بتواند پولی از خزانه بگیرد، با همان نرخ 1050 تومان محاسبه میشود و معدل ریالی هر دلار 1050 تومان را دریافت میکند. حتی اگر طلب وزارت بهداشت به نرخ دولتی بانک مرکزی هم محاسبه شود، چیزی حدود 200 میلیارد تومان، بیشتر باید به وزارت بهداشت پرداخت شود.
با تمام اینها به نظر میرسد وزارت بهداشت راضی است معادل ریالی 3 میلیارد دلار را به نرخ همان هر دلار 1050 تومان دریافت کند. چندی پیش وزیر بهداشت گفت به دولت اعلام کرده از این پس تمام حسابهای با توجه به همین سه میلیارد دلار پرداخت میشود. غیر از اینها حبر میرسد تاکنون تنها کمتر از 500 میلیون دلار از طلب 3 میلیارد دلاری به وزارت بهداشت پرداخت شده است.
منبع: خبر آنلاین
تهیه وَ تدوین : عـبـــد عـا صـی