سفارش تبلیغ
صبا ویژن

در دوران بـــرزخی ...

انشاالله که این وبلاگ بتواند وسیله-ای خدا-پسند برای اطلاع-رسانی صحیح وَ در جهت تحکیم انقلاب اسلامی وَ جمهوری اسلامی باشد ؛ والسلام علیکم من تبع الهدی ...

مطهری: مصلحت در سکوت نیست

برای مرجع روی عنوان کلیک کنید

   اینکه بگوییم چون این دولت یک دولت جسوری است و به خاطر شرایط جهانی، مجلس باید سکوت کند این یک منطق کاملا غلطی است. مجلس در هر شرایطی باید به وظیفه خودش عمل کند واز حقوق مردم دفاع کند. اکنون هم سوال کنندگان از رئیس جمهور در کارشان جدی هستند وانشاالله قانون مترو را هم به طور جدی‌تر پیگیری خواهیم کرد
اعتدال:استعفای دکتر «علی مطهری» به دلیل ناکام ماندن طرح سوال از رئیس جمهور، بار دیگر ماجرای بی‌توجهی دولت به تعهداتش برای توسعه حمل ونقل عمومی شهر تهران را سر زبان‌ها انداخت. مطهری که در جلسه بررسی استعفایش انتقاد‌های تند و تیزی خطاب به دیگر نمایندگان مجلس بیان کرد معتقد است وقتی قوانین مجلس اجرا نمی‌شود فلسفه وجودی خانه ملت زیر سوال می‌رود و نمایندگان مجلس باید نظارت بر اجرای قانون را جدی‌تر بگیرند. این گفتگو به موضوع عملکرد مجلس در خصوص حمل‌ونقل عمومی پرداخته است.
ارزیابی شما از عملکرد مجلس هشتم در زمینه تصویب قوانین و نظارت بر اجرای آن در حوزه حمل و نقل عمومی چگونه است؟
مجلس از نظر قانون گذاری، برای پیشرفت حمل ونقل عمومی کشور، به خصوص متروی تهران وکلانشهر‌ها اقدامات خوبی انجام داده است. مانند قانون اختصاص 2میلیارد دلار تسهیلات ارزی برای متروی تهران وکلانشهر‌ها که اقدام بسیار خوبی بود، ولی متاسفانه دولت قانون را اجرا نکرد. در بودجه سال 90 نیز برای یارانه مترو، قانون خوبی تصویب شده است، اما با اینکه چند ماهی تا پایان سال فاصله نداریم هنوز این یارانه پرداخت نشده است. همین طور مجلس بر اجرای قانون توسعه حمل ونقل عمومی که مصوب مجلس هفتم بود، تاکید دارد. این قانون در سال 86و85تصویب شده بود. این‌ها کارهای خوبی بوده که مجلس انجام داده است، اما دولت این قوانین را خیلی جدی نگرفته است. بعضی را اصلا اجرا نکرده و تعدادی را هم ناقص انجام داده است. در واقع عملکرد مجلس در جنبه نظارتی عملکرد خوبی نبوده است.
اما این روز‌ها بحث سوال از رئیس جمهور توسط تعدادی از نمانیدگان مجلس از جمله شما مطرح شده است!
بله، مسئله اجرای نشدن قانون تسهیلات ارزی برای مترو وکلانشهر‌ها را به عنوان سوال از رییس جمهور مطرح کردیم که ایشان جوابگو باشند، اما هنوز موفق به اجرای سوال از رییس جمهور نشدیم. به نظرم مجلس از جنبه نظارتی ضعیف عمل کرده وباید در این زمینه جدی‌تر باشد. به هر حال مجلس باید برای خودش وقانونی که تصویب می‌کند ارزش قائل شود. اینگونه نباشد که مجلس قانونی را تصویب کند ودولت به طور علنی اعلام کند که من اساسا این قانون را اجرا نمی‌کنم و هیچ اتفاقی هم نیفتد. حتی معتقدم بخش نظارت مجلس بر دولت ونظارت بر اجرای قانون مهم‌تر از خود قانون گذاری باید باشد.
_ البته گویا برخی از همکاران شما در مجلس، چندان با این موضوع موافق نیستند.
اکثر نمایندگان موافق سئوال هستند، حتی آن‌ها که امضا نکرده‌اند. مجلس باید آن قدر دولت را زیر فشار قرار دهد تا مجبور به اجرای قانون شود. چه معنایی دارد قانونی که مجلس تصویب کرده است اجرا نشود. در این صورت فلسفه وجودی مجلس زیر سوال می‌رود. این نوعی توهین به مردم است ونمایندگان مردم باید در موضوع نظارت جدی‌تر باشند.
_ بعضی از نمایندگان که به استعفای شما هم معترض بودند، معتقدند مصلحت براین است که سکوت کنند؟ آیا این مصلحت به ضرر مردم نیست؟
خیر، مصلحت در سکوت نیست. اینکه بگوییم چون این دولت یک دولت جسوری است وبه خاطر شرایط جهانی، مجلس باید سکوت کند این یک منطق کاملا غلطی است. مجلس در هر شرایطی باید به وظیفه خودش عمل کند واز حقوق مردم دفاع کند. اکنون هم سوال کنندگان از رئیس جمهور در کارشان جدی هستند وانشاالله قانون مترو را هم به طور جدی‌تر پیگیری خواهیم کرد.
_ آیا نمایندگانی که از رئیس جمهور سوال داشتند از موضع خودشان عقب نشینی نکرده‌اند؟
خیر، اصلا عقب نشینی نکرده‌اند. مطرح شدن استعفای بنده هم به هیچ وجه به معنی منتفی شدن سوال از رئیس جمهور نیست، بلکه راه سوال را هموار‌تر کرد.
_منظورتان از اینکه راه سوال هموار‌تر شده، دقیقا چیست؟
یعنی نمایندگان آمادگی بیشتری برای سوال پیدا کردند وبه هر صورت مطلب روشن شد که سوال از رئیس جمهور اتفاق ساده‌ای است وامری نیست که برای کشور خطر داشته باشد. ما امیدواریم که دولت بیشتر پاسخگو باشد.
_باتوجه به اینکه این دولت ادعای مردمی بودن هم دارد، فکر می‌کنید چرا به تعهدات خودش به مترو عمل نمی‌کند؟ آیا ماجرا سیاسی است؟
در بخش مربوط به بودجه سال 90 مترو، دولت مدعی است که یارانه را پرداخت کرده است اما شهرداری اظهار می‌کند که یک ریال هم پرداخت نشده است. اما قانون تسهیلات ارزی، یعنی 2 میلیارد دلار، قطعا پرداخت نشده است وهیچ تردیدی نیست. اگر آن دو میلیارد دلار پرداخت می‌شد امروز وضع متروی تهران بسیار بهتر بود. حدسم این است که مسایل سیاسی بر قانون گرایی غلبه کرده است. شاید اگر آقایان رحیمی و مشایی شهردار تهران بودند تسهیلات راحت‌تر در اختیار شهرداری تهران قرار می‌گرفت.
_خیلی‌ها فکر می‌کردند با استعفای آقای محسن هاشمی وبا آمدن آقای درویش، خیلی از مشکلات مترو حل می‌شود اما اینطور نشد. نظر شما در این باره چیست؟
بله مشکل هنوز حل نشده است. انگار مسئله عمیق‌تر از این‌ها حرف‌ها است.
_شما به این جریان سوال از رییس جمهور وتلاش‌هایی که انجام داده‌اید چقدر امیدوار هستید؟
ما امیدواریم. انسان باید همیشه امیدوار باشد در مسئله سوال از رئیس جمهور افراد دیگری هستند که بیشتر از بنده فعالند. به هر حال ما به وظیفه خودمان عمل می‌کنیم وبه فرموده امام [ره] ما مامور به نتیجه نیستیم، وظیفه خودمان را عمل می‌کنیم وامیدواریم که به نتیجه برسیم.
_آیا قبول دارید که استعفای شما به بعضی از نمایندگان هم تکانی داد تا قضیه بی‌توجهی دولت را جدی‌تر بگیرند؟
حتما موثر بوده است، از اظهار نظرهایی که نمایندگان دیگر دارند وهمینطور برخوردهایی که با مردم داریم این موضوع کاملا روشن است.
 

برای مرجع روی عنوان کلیک کنید

    طراح تولید بنزین در پتروشیمی‌ها از فاجعه‌ای پرده برداشت که طی 3 تا 4 سال آینده دامن پارس‌جنوبی را خواهد گرفت.
براساس اظهارات فریبرز پناهی،
اگر تا چهارسال آینده فکر جدی برای مخزن پارس‌جنوبی که میان ایران و قطر مشترک است نشود، این میدان مرده خواهد بود و دیگر امکان برداشت وجود ندارد و این یعنی بیهوده‌بودن سرمایه‌گذاری‌های فعلی و برباد رفتن آنها در سال‌های آتی!
دانشجوی دکترای نفت با گرایش مخزن با اشاره به طرحی برای جلوگیری از این بحران طی مدت 7 ماه تاکید کرد: میدان مشترک ایران و قطر به شکل گلابی است که متاسفانه سر آن به سمت کشور همسایه ماست و قسمت پایانی آن به سمت ایران و همین امر باعث می‌شود که در حالت طبیعی شیب منابع هیدروکربوری به سمت قطر باشد.
به گفته او، بر این اساس در حال حاضر
قطر با استفاده از روش‌هایی در تلاش است تا منابع هیدروکربوری پارس‌جنوبی را تا چهارسال آینده تماماً به سمت خود بکشد که در این صورت افت چاه سمت ایران به حدی پایین خواهد آمد که امکان برداشت از آن وجود نخواهد داشت.
وی با ابراز نگرانی از این که سرمایه ملی در پارس‌جنوبی طی چهارسال آینده در صورت عدم اقدامی جدی کاملاً به نابودی خواهد رفت، تصریح کرد: طرحی که ما در حال حاضر برای جلوگیری از این بحران در سرداریم همان طرحی است که قطر در میدان نصرت مشترک میان ما و آنها پیاده کرده است اما ما هنوز متوجه آن نشده‌ایم.
براساس گفته‌های پناهی، هنوز ایرانی‌ها در مطالعات میدانی مخزن به آن نرسیده‌اند.
وی تاکید کرد:
باید روی میدان‌های مشترک این طرح مورد بررسی ما اجرایی شود تا مانع مهاجرت ثروت ملی به سمت همسایه‌ها شویم. متاسفانه این دانش در حال حاضر در اختیار شرکت‌های آمریکایی است که البته بسیار دانش راحت و ساده‌ای است اما آمریکایی‌ها با در اختیار قراردادن این دانش به کشورهای عربی کار را برای ما دشوار کرده‌اند.
به گفته او،
باید هر‌چه‌زودتر ایران در تلاش باشد تا مانع مهاجرت منابع ملی خود به کشورهای همسایه شود.
وی اشاره‌ای به دفاعیات صدام در زمان محاکمه او کرد و گفت: در زمان دادگاهی صدام از وی پرسیدند که چرا به کویت حمله کردی و وی جواب ظریفی به این سوال داد که الان باید باعث هوشیاری ما شده باشد.
دانشجوی دکترای نفت گرایش مخزن ادامه داد: صدام پاسخ داد علت این امر حرکتی بود که کویتی‌ها در میادین مشترک با ما انجام دادند. این دانش همان دانشی است که در حال حاضر ما باید از آن استفاده کنیم تا مانع مهاجرت منابع ملی از کشور شویم اما زمان برای اینکار محدود است.

 تهیه وَ تدوین : عـبـــد عـا صـی