افروغ: حضور چشمگیر در انتخابات خرداد 88 چطور بوجود آمد؟
برای مرجع روی عنوان کلیک کنید
دکتر عماد افروغ با حضور در غرفه فرارو در نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها به بررسی یکی از
مهمترین چالشهای مشارکت در انتخابات مجلس نهم پرداخت. وی مشارکت حداکثری در انتخابات را مشروط به تحقق شرایطی دانست. «مشارکت در انتخابات مشروط است به این که پروندههایی که باز شده است بسته شود حالا یا با حکم مستند و محکمهپسند قوه قضائیه بسته شود و یا با عذرخواهی بسته شود و اینجا هم منظورم فقط یک جناح و یک جریان نیست.»
این استاد دانشگاه با اشاره به اتفاقات پس از انتخابات دهم ریاستجمهوری افزود: «به هر حال این جریانات دوسویه و چندسویه بوده و ریشههای مختلفی دارد با تحقق این شرایط است که تا حدی فضا آرامتر و امیدوارانهتر میشود و یک عدهای میتوانند با فراغ بال کافی خودشان را کاندیدا کنند.»
وی با بیان این که ما نمیتوانیم بین تکثر کاندیداها و مشارکت حداکثری رابطه برقرار نکنیم، اظهار کرد: «در انتخابات ریاستجمهوری دهم همه هم و غم ما این بود که جریان طیفی سیاسی خودش را نشان دهد و احساس کردیم که جریان طیفی وقتی خودش را نشان میدهد که تکثر کاندیداها را داشته باشیم تمام تلاش ما این بود که تکثر کاندیداها اتفاق بیافتد و افتاد. وقتی این تکثر اتفاق افتاد ما شاهد آن حضور حداکثری چشمگیر بودیم.»
«متاسفانه بعضیها یادشان میرود و فقط استناد میکنند به آن حضور چشمگیر ولی نگاه نمیکنند که آن حضور چشمگیر چرا اتفاق افتاد. در انتخابات مجلس هم این وضعیت حاکم است ما داریم از یک اصل صحبت میکنیم وقتی که ما میخواهیم حضور حداکثری در انتخابات وجود داشته باشد باید کاندیداهای حداکثری هم بیایند و هم اینکه با سعه صدر با آنها برخورد شود، تائید صلاحیت شوند. وقتی که این تکثر کاندیداها فراهم شد انشالله حضور حداکثری هم خواهیم داشت.»
این تحلیلگر مسائل سیاسی و اجتماعی در پاسخ به این پرسش که آیا علائم و نشانههایی برای حضور حداکثری کاندیداها وجود دارد عنوان کرد: «ما امیدواریم و یک علائمی هم وجود دارد. شرایطی رخ داده است که میتوان آن را در این راستا تفسیر کرد. علائم و نشانههایی در گذشته نمود پیدا کرده است و اتفاقاتی هم احتمالاً در آینده رخ خواهد داد که شرایط حضور حداکثری کاندیداها را میتواند فراهم کند.»
«حضور حداکثری کاندیداها برخورد مدبرانه از سوی حکام را میطلبد. آنها باید سره از ناسره کنند. نگاه منفکی به مسائل داشته باشند یعنی همه را با یک چوب و باید یک دست نرانند. دقت کنند که افراد مختلفی در طیف مقابل حضور دارند که از یک جنس نیستند. طیف مقابل افرادی در خود دارد که سابقههای مختلف و التزامهای مختلفی دارند. با توجه به همه این تکثرها ما باید رویکرد طیفگونه داشته باشیم.»
برای مرجع روی عنوان کلیک کنید
عضو کمیته تحقیق و تفحص از تامین اجتماعی مجلس از اختلاس یکهزار میلیارد تومانی در 150 شرکت زیرمجموعه سازمان بازنشستگی و شستا خبر داد و گفت: اگر هیئت رئیسه مجلس از ادامه کار جلوگیری نمیکرد میتوانستیم بیش از سه هزار میلیارد تومان اسناد و مدارک تخلف در این شرکتها را اثبات کنیم.
سلیمان جعفرزاده در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد دلایل تاخیر ارائه گزارش کمیته تحقیق و تفحص مجلس از سازمان تامین اجتماعی گفت: چالشهای پیش رو در این پرونده آنقدر زیاد است که بنده با وجود اینکه دو دوره نماینده مجلس شورای اسلامی بوده ام در این هشت سال هیچ موردی مانند تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی اینچنین سیاسی نشده بود.
فشار سیاسی بر تیم تحقیق و تفحص
وی افزود: از روز اولی که طرح تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی آغاز شد بلافاصله با فشارهای سیاسی از سوی بسیاری از چهره ها و حتی هیئت رئیسه مجلس مواجه شدیم چرا که نمایندگان حاضر در تیم تحقیق و تفحص به سراغ شرکتهایی رفتند که 60 سال هیچگونه نظارتی بر عملکرد آنها نبوده است. همین شرکتها تهمتها و افتراهای بسیاری به گروه تحقیق و تفحص وارد کردند ولی ما به دور از تمام این حاشیه ها به کارمان ادامه دادیم.
سه شنبه زمان ارائه نتیجه نهایی تحقیق و تفحص از "سازمان تامین اجتماعی"
رئیس اسبق کمیسیون اجتماعی مجلس از ارائه گزارش نهایی تیم تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی کشور در روز سه شنبه در صحن علنی مجلس خبر داد و افزود: در این گزارش آمده است که پس از بررسی وضعیت 150 شرکت زیرمجموعه سازمان بازنشستگی و "شستا" بیش از یکهزار میلیارد تومان اختلاس انجام شده است.
مبلغ اختلاس در "شستا" بیش از سه هزار میلیارد تومان است
جعفرزاده تصریح کرد: در حالی که داشتیم به سرنخهای بیشتری در این پرونده بزرگ اختلاس پی میبردیم هیئت رئیسه مجلس از ادامه تحقیق و تفحص جلوگیری کرد. به اعتقاد اعضای تیم تحقیقی اگر فعالیت ما تا 60 روز دیگر ادامه داشت می توانستیم بیش از سه هزار میلیارد تومان اسناد و مدارک تخلف در این شرکتها را اثبات کنیم.
هیئت رئیسه مانع ادامه تحقیق و تفحص شد
عضو کمیته تحقیق و تفحص از شرکتهای سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه این فسادمالی در یک دوره زمانی خاص انجام شده است گفت: متاسفانه هیئت رئیسه مجلس به هیچ عنوان با تیم تحقیق همکاری نداشت و موانعی را سد راه ما می کرد. حتی زمانیکه از یک شرکت خواستیم تا اسناد بلاتکلیفی 70 میلیارد تومان از سرمایه خود را ارائه کند هیئت رئیسه مجلس دستور داد تا کار همانجا متوقف شده و دیگر ادامه ندهیم؟
اموال 30 میلیون بازنشسته کشور تبدیل به شرکتهای فامیلی شده است
نماینده مردم باکو و چالدران در مجلس گفت: این پرونده هنوز به مراجع قضایی ارجاع نشده است و نهایتا ما تمامی اسناد و مدارک خود را در صحن علنی مجلس قرائت می کنیم. ولی آنچه باعث تاسف است اینکه اموال 30 میلیون بازنشسته تامین اجتماعی را تبدیل به شرکتهای خانوادگی کرده اند و تمامی قراردادهای کوچک و بزرگ به فرزندان مدیران و بستگان و آقازاده ها واگذار شده است.
این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه شرکتهای زیرمجموعه شستا و سازمان بازنشستگی حیات خلوت احزاب و گروهها و طیفها در دولتهای قبلی و فعلی بوده است گفت: تحقیق ما در مورد سه سال اخیر بوده است ولی به این نکته پی بردیم که پای دولتهای قبلی هم گیر است. ما در این پرونده ها اشخاصی را داریم که در 10 شرکت عضو هیئت مدیره هستند.
جعفرزاده افزود: رشوه را نشنیدم ولی برخی از نمایندگان در برخی از این شرکتها ورود پیدا کرده اند و در تخلف مالی آنها شریکند به طوریکه تخلفات برخی از نمایندگان در این فسادمالی محرز و مستند است.
پاداشهای 450 میلیون تومانی تا یکهزار سکهای از کیسه بیت المال
این عضو کمیته تحقیق و تفحص از شرکتهای شستا و سازمان بازنشستگی گفت: در ادامه تحقیقات به مدیری برخوردیم که کارخانه ای را بیش از 300 میلیارد تومان اضافه بر قیمتش خریداری کرده و به عنوان تشویق از پاداشتهای 450 میلیون تومانی تا یکهزار سکه به برخی افراد و کارکنان سکه هدیه داده است.
تهیه وَ تدوین : عـبـــد عـا صـی