مطهری: تابوی سؤال از رئیس جمهور باید شکسته شود
برای مرجع روی عنوان کلیک کنید
علی مطهری نماینده تهران که هفته گذشته از سمت نمایندگی خود به دلیل عدم اعلام وصول سئوال از احمدینژاد از سمت نمایندگی استعفا داده است در حاشیه برگزاری جلسه علنی روز یکشنبه مجلس در جمع خبرنگاران پارلمانی استعفا را یک اختیار قانونی و امری در اختیار نماینده خواند و گفت: نماینده میتواند از این حق استفاده کند و اگر از این ابزار در جای خودش استفاده شود ابزار خوبی برای دفاع از حقوق ملت است.
آفتاب: نماینده تهران که هفته گذشته استعفای خود را تقدیم هیئت رئیسه مجلس کرده است با بیان اینکه "تابوی سئوال از رئیسجمهور باید شکسته شود و نمایندگان باید بتوانند از حق طبیعی خود استفاده کنند" ابراز امیدواری کرد تا استعفای وی از نمایندگی مجلس هفته آینده توسط هیئت رئیسه مجلس اعلام وصول شده و با این استعفا برخورد سیاسی نشود.
علی مطهری نماینده تهران که هفته گذشته از سمت نمایندگی خود به دلیل عدم اعلام وصول سئوال از احمدینژاد از سمت نمایندگی استعفا داده است در حاشیه برگزاری جلسه علنی روز یکشنبه مجلس در جمع خبرنگاران پارلمانی استعفا را یک اختیار قانونی و امری در اختیار نماینده خواند و گفت: نماینده میتواند از این حق استفاده کند و اگر از این ابزار در جای خودش استفاده شود ابزار خوبی برای دفاع از حقوق ملت است.
وی گفت: استعفای بنده یک استعفای واقعی است و به هیچ عنوان ژست سیاسی نیست. پشت پرده این استفعا موضوع خاصی نیست من همه راهها را برای به جریان انداختن سئوال از رئیسجمهور رفتهام اما به جایی نرسیدهام، آخرین ابزار نیز استعفا بود.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس خاطرنشان کرد: به طور طبیعی موضوع استعفا را مطرح کردم و آماده پذیرش نتیجه آن هستم. چه مجلس به استعفا رای دهد و بنده از نمایندگی برکنار شوم و چه رای ندهد و همچنان نماینده باقی بمانم چرا که به کاری که انجام دادهام ایمان دارم بنده معتقدم رویه مدیریتی مجلس رویه درستی نیست و به رویه هیئت رئیسه و رئیس مجلس ایراد دارم.
مطهری گفت: مجلس باید رشد کند ممکن است مجلس در برخی امور اشتباه کند ولی باید دست مجلس باز گذاشته شود تا نمایندگان با آزمون و خطا رشد کافی پیدا کنند.
وی ادامه داد: فرض کنید سئوال از رئیسجمهور کار اشتباهی است ولی باید اجازه دهند بنده خود به این جمعبندی برسم. باید اجازه داد این کار انجام شود و رئیسجمهور هم به مجلس آمده و این احساس بوجود آید که این کار کار خوبی نبود. در این صورت دیگر نمایندگان به راحتی طرح سئوال از رئیسجمهور را امضا نمیکنند.
نماینده تهران خاطرنشان کرد: نمایندگان نباید در این امر مورد امر و نهی قرار گیرند بلکه باید دست آنها را باز گذاشت تا در حیطه اختیارات قانونی رشد سیاسی - اجتماعی پیدا کنند تا در مجموع مجلس ارتقا کند.
وی ضمن امیدواری از اینکه با استیضاح وی برخورد سیاسی نشود و هفته آینده این استعفا اعلام وصول شود گفت: در صورت اعلام وصول و بررسی این استعفا بنده استدلالهایم را بیان میکنم و مخالفان نیز دلایلشان را بیان کنند رای هر چه باشد میپذیرم.
وی ادامه داد: تابوی سئوال از رئیسجمهور باید شکسته شود تا نمایندگان بتوانند از اختیارات قانونی خود استفاده کنند.
وی در پاسخ به این سئوال که اگر مجلس به استعفا رای نداد و سئوال از احمدینژاد هم در دستور قرار نگرفت چه اتفاقی میافتد؟، گفت: من از آخرین حربهام استفاده کردهام ولی فکر میکنم در اصلاح روش مدیریتی هیئت رئیسه برای مجلس موثر است.
مطهری در پاسخ به این سئوال که برخی معتقدند سئوال از احمدینژاد موجب پاسخهایی از سوی ایشان میشود که به صلاح نیست به همین دلیل عدهای نمیخواهند وی به مجلس بیاید، گفت: بنده چنین تصوری ندارم. حتی حامیان مجلسی دولت و اکثریت مجلس نیز با سئوال از رئیسجمهور موافق هستند. اتفاقاً برخی از مخالفان ایشان با سئوال از رئیسجمهور مخالفند چون معتقدند نباید به رئیسجمهور تریبون داد.
مطهری ادامه داد: ولی بنده معتقد به بیان دلایل هستم. اگر قانع شدم قبول میکنم بنابراین باید به رئیسجمهور فرصت داد تا سخنانش را بیان کند. باید تابع دلیل و استدلال بود و نباید منافع گروهی و سیاسی دنبال شود. شخصاً معتقدم طرح سئوال از رئیسجمهور موجب تفاهم دولت و مجلس خواهد بود و این بیشتر به نفع رئیسجمهور تمام خواهد شد.
نماینده تهران خاطرنشان کرد: سخنان رهبری نباید به گونهای تفسیر شود که دست مجلس بسته شود. ایشان دستور کلی برای وحدت دادهاند و این دستور نباید به مفهوم استفاده نکردن از اختیارات قانونی مجلس تلقی شود. نباید مباحث با هم خلط شود.
وی درخصوص تلاش هیئترئیسه برای پس گرفتن طرح سئوال از احمدینژاد نیز گفت: یورش و خیمه هیئترئیسه به نمایندگان برای پس گرفتن امضای سئوال از رئیسجمهور را به هیچوجه قبول ندارم.
برای مرجع متن روی عنوان کلیک کنید
یک فعال کارگری اعلام کرد: در حال حاضر بیش از 50 درصد از جامعه کارگری کشور زیر خط فقر، گذران معیشت میکنند.
حمید حاجاسماعیلی با بیان اینکه نرخ خط فقر بیش از 700 هزار تومان است، افزود: میزان فاصله مزدی کارگران براساس خط فقر کنونی بیش از 500 هزار تومان است.
وی با انتقاد از سیاستهای حمایتی دولت از جامعه کارگری تصریح کرد: کارگران طی 30 سال گذشته همواره شاهد بیتوجهی دولت در خصوص پذیرش نمایندگان کارگری آن هم به صورت منصفانه در جلسات کارشناسی بودهاند.
وی کارگران را جزء اقشار آسیب پذیر جامعه عنوان کرد وگفت: در حال حاضر کارگران جزء گروههای هدفی محسوب میشوند که ممکن است با اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها در کشوربیش از سایر گروههای دیگر آسیب ببینند.
این فعال کارگری، در بخش دیگری از سخنان خود خواستار جبران فاصله مزدی کارگران در سالهای آینده شد و گفت: به صورت طبیعی کارگران دچار عقب ماندگی مزدی هستند لذا باید تلاش شود که در سالهای آینده مصوبه مزدی کارگران متناسب با نرخ خط فقر فعلی در جامعه محاسبه شود.
تهیه وَ تدوین : عـبـــد عـا صـی