علی مطهری استعفا داد؟!
برای مرجع خبر روی عنوان کلیک کنید
شاید کمتر کسی تصور میکرد مردی که در سالهای نهچندان دور در روزنامه کیهان آنچنان علیه اصلاحطلبان، مواضع و رفتار آنان مینوشت اینک راهی جز همان راه مجلس ششم نمیبیند.
علی مطهری نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی و فرزند شهید مرتضی مطهری از جمله افرادی بود که با سفارش محمود احمدینژاد وارد لیست انتخاباتی جبهه متحد اصولگرایان شد و از آنجا به بهارستان هشتم رفت. مطهری پیش از انتخابات ریاستجمهوری دهم در ماجراهایی نظیر استیضاح علی کردان نقش اساسی ایفا کرد و پس از آن همواره منتقد جدی شیوه برخورد با معترضان انتخاباتی بود.
ماجرای وزیر اطلاعات و خانهنشینی 11 روزه احمدینژاد که پیش آمد، او دیگر مطهری معترض نبود بلکه تصمیم به اقدام عملی برای پاسخگویی رییس دولت دهم گرفت و طرح سوال از رییسجمهور را با 103 امضا به هیئت رییسه تقدیم کرد.
با تعلل هیئت رییسه و لابی دولت رفتهرفته از تعداد امضای نمایندگان به مرور کاسته و به زیر 70 امضا رسید، بنابراین طرح سوال منتفی شد. با این حال روایت دیگری به نقل از برخی نمایندگان مطرح میشود که هیچکس امضای خود را پس نگرفته و این بازی هیئت رییسه است.
حالا علی مطهری که چندی پیش تهدید کرده بود اگر طرح سوال عملی نشود استعفا خواهد کرد، تهدید خود را عملی کرده و استعفایش به هیئت رییسه مجلس هشتم تقدیم کرده است.براساس اخبار دیپرس، هیئت رییسه هنوز استعفای او را اعلام وصول نکرده و مشغول رایزنی با مطهری برای پسگرفتن استعفا است.
محمدرضا باهنر نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی هفته گذشته در جمع خبرنگاران پارلمانی، اعلام کرده بود که طرح سؤال به دلیل عدم حد نصاب لازم از دستور کار مجلس شورای اسلامی خارج شده است اما مطهری مدعی است که این نمایندگان تحت فشار هیئت رئیسه امضای خود را پس گرفتهاند.
مطهری هفته گذشته در گفتوگو با خبرگزاری فارس هم اعلام کرده بوده اگر هیئت رئیسه به این روش خود در رابطه طرح سؤال ادامه دهد از نمایندگی مردم تهران در مجلس شورای اسلامی استعفا خواهم داد.
برای مرجع خبر روی عنوان کلیک کنید
خبرگزاری مهر جزئیاتی از گزارش سازمان بازرسی کل کشور درباره حساب ذخیره ارزی را منتشر کرد. براساس این گزارش، به رغم افزایش قیمت نفت در سالهای برنامه چهارم توسعه، مانده حساب ارزی نه تنها افزایش نداشت بلکه موجودی آن منفی و بدهکار بود.
در گزارش سازمان بازررسی کل کشور آمده است: عدم نظارت بر طرحها و بازپرداخت تسهیلات ارائه شده از حساب ذخیره ارزی و همچنین عدم پیگیری موثر وصول مطالبات از سوی دستگاههای مسئول ( بانکهای عامل، هیئت امنای حساب ذخیره ارزی و بانک مرکزی) موجب شده است، مانده حساب ذخیره ارزی در سالهای 1387 و 1388 پس از کسر تعهدات قطعی بدهکار شود.
در تصویب طرحها به موجودی حساب ذخیره ارزی توجه نشده و همین امر موجب پیشیگرفتن میزان تعهدات حساب از موجودی آن شده است و بهرغم افزایش قیمت نفت در سالهای برنامه چهارم توسعه، مانده حساب ارزی نه تنها افزایش نداشته بلکه موجودی آن منفی و بدهکار نشان می دهد.
در گزارش سازمان بازرسی میخوانیم: در مجموع مبالغ بازگشتی ( اصل و سود) در مقایسه با تسهیلات پرداختی بسیار ناچیز است که به دلایل طولانی بودن زمان بازپرداخت و نرخ سود پایین و همچنین معوق شدن بخشی از تسهیلات و یا عدم واریز اقساط دریافتی توسط بانکهای عامل منجر به افت میزان بازگشت اصل و سود تسهیلات اعطایی حساب ذخیره ارزی شده است.
در سالهای برنامه چهارم توسعه بیشترین واریزی به حساب ذخیره ارزی مربوط به سال 1387 به میزان 40.7 میلیارد دلار و کمترین واریزی مربوط به سال 1384 به میزان 13.19 میلیارد دلار بوده است.
براساس این گزارش، میزان برداشت بودجه ای از حساب ذخیره ارزی نیز در برنامه چهارم افزایش یافته و از 9.6 میلیارد دلار در سال 1384 به 24.5 میلیارد دلار در سال 1388 رسیده است، همچنین سهم برداشتهای دولت از منابع حساب ذخیره ارزی با در نظر گرفتن تکالیف بودجه ای و پرداختهای ارزی برای سالهای 1386، 1387 و 1388 به ترتیب 71، 95 و 92 درصد بوده است.
در گزارش سازمان بازرسی کل کشور تصریح شده است: در بخش اعطای تسهیلات بانکی از حساب ذخیره ارزی بیشترین میزان تسهیلات در برنامه چهارم به بخش صنعت با 84.2 درصد و کمترین تسهیلات به بخش معدن به میزان 0.5 درصد تعلق گرفته است.
بخشهای حمل و نقل، خدمات فنی و مهندسی و کشاورزی نیز به ترتیب 10.5 درصد، 3.9 درصد و 1.35 درصد از این تسهیلات را به خود اختصاص دادهاند.
تهیه وَ تدوین : عـبـــد عـا صـی