انتخاب دیپلماسی بهجای منازعه ...

تـحـریـف ، تـخـریـب ...
جهت مراجعه به مرجع متن، یا عنوان اصلی، به پیوند فوق اشاره کنید
بسم الله الرحمن الرحیم
مذاکراتهستهیی انتخاب دیپلماسی بهجای منازعه است.
نقطهقوت مذاکراتجاری، توافق طرفین در پرهیز از نتیجهیی با حاصل جمع صفر است. این امر با وجود تلاشهای طرفین برای کسب امتیاز حداکثری، ارادهیی واقعگرایانه را در استمرار گفتوگوها تا آستانه 24 نوامبر (سوم آذر93) نمایش داده است. مصداق این مدعا گفتوگوی مستقیم ایران و امریکا به عنوان اصلیترین طرفهای مذاکرات جاری در ژنو- و اخیرا مسقط- است که تا حداقل 2سال پیش تصور آن ممکن نبود.
آنچه تردیدناپذیر است اینکه اوضاع با یکسال پیش بسیار تفاوت کرده است.
ایران دیگر آن چهرهیی نیست که مخالفانش در صحنهجهانی تبلیغ میکردند و مذاکره نزد ایرانیان به مثابه تابویی نیست که باید همیشه از آن پرهیز کرد، بلکه باید بخت دیپلماسی را در هنر تعامل و چانهزنی در خدمت به منافع متقابل آزمود.
مخالفان داخلی مذاکرات جاری در نقد یکسال گذشته، اتهامها و شبهاتی را بر فرآیند مذاکرات وارد میکنند که در وهله نخست چنین برداشت میشود که آنان یا با مفهوم مذاکره و دیپلماسی آشنا نیستند یا بهعمد یا سهو، واقعیتها را تحریف میکنند.
انجام مذاکره با گروه 1+5 هرگز به عنوان استراتژی دولت عنوان نشده بلکه همانگونه که رهبر معظمانقلاب بارها تصریح کردهاند، ...
اگر توافقی با «حاصل جمع متغیر» و به تعبیر روشنتر نتیجه «برد- برد» از مذاکرات حاصل شود که در آن صورت دیپلماسی باردیگر منطق خود را غالب کرده است و اگر غیر از این باشد، همانگونه که همه مسوولان تاکید کردهاند، 24 نوامبر آینده پایان دنیا نیست ...
علاوه براین مغلطه مخالفان در ترسیم چشمانداز پس از توافق احتمالی هستهیی و لغو بخشی از تحریمهاست.آنان توصیه ناظران را در پرهیز از تصورات غیرواقعی پیامدهای زودهنگام توافق در سطوح اقتصادی بهمعنای اعتراف هواداران مذاکرات به عقبنشینی آنان از خوشبینی به مذاکرات تعبیر میکنند.
درحالی که همه ناظران اتفاق نظر دارند که تنها بخشی از مشکلات هزارتوی اقتصادی کشور مربوط به تحریمهاست، بلکه نبود مدیریت صحیح و سالم عامل خرابیهایی است که در سالهای اخیر بر پیکره اقتصاد کشور وارد شده و رفع خسارتها و خرابیهای آن حداقل تا اواخر دهه90 به طول میانجامد ...
تهران با تکیه بر آرای مردم در انتخابات دوره یازدهم ریاستجمهوری، دیپلماسی را تاکتیک منطقی و کارآمد در خدمت به استراتژی دفاع از منافع کوتاه و بلندمدت کشور انتخاب کرده است. خوب است مخالفان در جارزنیهای خود منافع کشور را بیش از منفعتهایشان در نظر آورند.
متن کامل
تهیه وُ تدوین : عـبـــد عـا صـی