دکتر حسن روحانی : آمار جدید ، اوضاع اقتصادی ایران ...
جهت مراجعه به مرجع متن، یا عنوان اصلی، به پیوند فوق اشاره کنید حسن روحانی : «در سالهای گذشته بهترین شرایط درآمد ارزی را داشتیم و سالانه حدود صدمیلیارددلار از درآمد ارزی برخوردار بودیم». رییسجمهوری با اشاره به اینکه از روزهای اولیه آمارهای نگرانکننده دریافت میکردیم، «یک بخش میگفت 13میلیونتن گندم تولید کردیم، بخش دوم میگفت باید 5/7میلیونتن گندم وارد کنیم و بخش سوم میگفت کل نیاز ما 5/10میلیونتن است.» میلیاردها هزارتومان بدهی برای دولت یازدهم بهجامانده که تنها یک فقرهاش حدود 183هزارمیلیاردتومان است. در مقابل، این دولت خزانهای دارد که خالی است در حالیکه بر اساس یکی از تعهداتی که دولت دهم بر دوشش گذاشته، باید ماهانه سههزارو500میلیاردتومان بابت پرداخت یارانه نقدی به سرپرستان خانوار بپردازند. تهیه وَ تدوین : عـبـــد عـا صـی
بسم الله الرحمن الرحیم
«وقتی دیدم ریاضی من کفایت نمیکند تا این عددها را حلوفصل کنم بررسیهای لازم را انجام دادیم و دیدیم باید بیش از هفتمیلیونتن گندم وارد کنیم آن هم در شرایطی که نفت و کشتیرانی ما تحریم است و نقلوانتقالات بانکی مصیبتهای خاص خود را دارد، اما نهتنها گندم، بلکه بسیاری از نهادهها در این بخش باید وارد شوند وگرنه بخش زراعی و دامی، باغات و شیلات با مشکلات بسیار مواجه خواهند بود.
مهدی تقوی اقتصاددان :
اقتصاد ایران به وضعیت وحشتناکی رسیده است. دولت قبلی به دلیل وخامت اوضاع اقتصادی ایران، پنهانکاری آماری را در پیش گرفت و حالا که دولت جدید، زمام امور را به دست گرفته، با انتشار آمار جدید وخامت اوضاع اقتصادی ایران بیش از هر لحظه دیگری رخ مینماید. بر اساس آخرین اظهارنظر وزیر اقتصاد، کشور در آیندهای نزدیک با 5/8میلیوننفر بیکار مواجه است که باید برای آنها چارهاندیشی شود.
تورمی که در دولت خاتمی نزدیک به تکرقمیشدن بود در دولتهای محمود احمدینژاد اوج گرفت بهطوری که هماکنون به 40درصد رسیده است.
دولت روحانی ویرانهای را تحویل گرفته که سالها باید وقت صرف کند تا تازه به وضعیت ابتدای سالدوم دولت احمدینژاد برسد.
علت اصلی این اتفاقات را میتوان در مشاوران اقتصادی احمدینژاد و حتی خود او جست. رییسجمهور سابق کوچکترین اطلاعی از اقتصاد نداشت با این حال بهنظر کارشناسان اقتصادی هم اهمیتی نمیداد. نمونهاش سهنامه اقتصاددانان بود که در سالهای اول دولتنخست او راهی ریاستجمهوری شد با این حال او سیاستهای انبساطی خود را اینقدر ادامه داد تا نقدینگی کشور از 70هزارمیلیاردتومان در سال 84 به نزدیک 500هزارمیلیاردتومان برسد. سیاستهای تعدیل اقتصادی، تورم را در سال پایانی دولت رفسنجانی به 49درصد رساند و زندگی را بر مردم سخت کرد. البته در آن زمان کسبوکار رونق داشت اگرچه تورم بالا بود.
در دوران رفسنجانی تورم، آرامآرام رشد کرد در حالی که در دولت قبلی تورم بهیکباره در مدار صعودی قرار گرفت که بخش اعظمی از آن متوجه تزریق بیحسابوکتاب نقدینگی به کشور بود. در نتیجه این نقدینگی هم تورم بالا رفت و هم قیمت دلار ناگهان سهبرابر شد. نتیجه این هشتسال این شد که دولت ورشکستهای تحویل روحانی شود که سالها برای آبادانی آن باید دوید.
1392/8/7