سفارش تبلیغ
صبا ویژن

در دوران بـــرزخی ...

انشاالله که این وبلاگ بتواند وسیله-ای خدا-پسند برای اطلاع-رسانی صحیح وَ در جهت تحکیم انقلاب اسلامی وَ جمهوری اسلامی باشد ؛ والسلام علیکم من تبع الهدی ...

تأثیر انتخابات ریاست جمهوری بر رابطه ایران و آمریکا

    نظر


 

 

 

 تأثیر انتخابات ریاست جمهوری

  بر رابطه ایران و آمریکا

  جهت مراجعه به مرجع متن، یا عنوان اصلی، به پیوند فوق اشاره کنید


  بسم الله الرحمن الرحیم

 به گزارش «تابناک»، یکی از مطالب مربوط به ایران که امروز بازتاب گسترده‌ای در مطبوعات جهان پیدا کرده، تحلیلی است که خبرگزاری «آسوشیتدپرس» از تأثیر احتمالی انتخابات ریاست جمهوری ایران بر دیدگاه و مواضع ایران نسبت به غرب و ایالات متحده منتشر کرده است.
روزنامه «واشنگتن پست» از جمله مطبوعاتی است که این تحلیل را بازنشر کرده و می‌نویسد: در هشت سال گذشته، سیاست‌های احمدی‌نژاد به گونه‌ای بوده که هم در عرصه خارجی سبب تحریک دیگر کشور‌ها شده و در عرصه داخلی مخالفت‌های بسیاری را علیه وی به همراه داشته است؛ بنابراین، این تحلیل مدعی است که انتخابات پیش روی، شکل یک همه‌پرسی ضد احمدی‌نژاد را به خود گرفته است.
 بیشتر افرادی که تاکنون برای نامزدی انتخابات اعلام آمادگی کرده‌اند، به انتقاد از سیاست خارجی و مواضع احمدی‌نژاد پرداخته و لحن معتدل‌تری را نسبت به غرب به کار برده‌اند. با این حال، بر پایه این تحلیل، آنچه در عمل رخ خواهد داد، بیشتر یک تغییر لحن است تا تغییر سیاست‌ها؛ اما همین موضوع می‌تواند در کاستن از تنش‌های منطقه‌ای و جهانی ایران کارآمد باشد.
«هافینگتون پست»، «تایمز اسرائیل» و «نشنال پست» کانادا، از جمله دیگری مطبوعاتی هستند که این تحلیل را ‌بازنشر داده‌اند.
در یک خبر انتخاباتی دیگر، خبرگزاری «ترند» موضوع احتمال نامزدی آیت الله هاشمی رفسنجانی در انتخابات ریاست جمهوری پیش روی را مورد توجه قرار داده و می‌نویسد علی اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس جمهور پیشین ایران گفته، در صورتی که احساس کند می‌تواند کشور را نجات دهد، در انتخابات شرکت خواهد کرد. در عین حال، این خبرگزاری اشاره می‌کند که وزیر اطلاعات ایران، به تازگی در اظهاراتی، بدون اشاره مستقیم به نام هاشمی، هشدارهایی را متوجه وی کرده است. بر این اساس، ترند می‌نویسد، در روزهای اخیر مخالفت‌ها با نامزدی احتمالی هاشمی و یا سید محمد خاتمی افزایش یافته است.
اما در ادامه اخبار و گزارش‌های مربوط به حمله اخیر نیروی هوایی رژیم صهیونیستی به خاک سوریه، برخی مطبوعات اسرائیلی، از جمله «آروتز شوا»، گزارشی را به نقل از «نیویورک تایمز» منتشر کرده‌اند که در آن ادعا شده، هدف رژیم صهیونیستی از حمله مذکور، جلوگیری از فرستادن سلاح‌هایی از سوی ایران برای حزب الله لبنان بوده است.
بنا بر این گزارش، سلاح‌های پیشرفته مذکور، می‌توانستند در صورت رسیدن به حزب الله، «بازی را تغییر دهند». در این گزارش ادعا شده، محموله مذکور، شامل موشک‌های «فتح- 110» بوده که دارای بردی 300 کیلومتری هستند. با این حال، مقامات اسرائیلی ‌رسما این گزارش‌ها را تأیید نکرده و صرفاً گفته‌اند جلوی ارسال تسلیحات برای حزب الله لبنان را خواهند گرفت.
در میان دیگر اخبار، خبرگزاری «ریانووستی» از راه اندازی یک سامانه مین روبی جدید از سوی ایران در خلیج فارس خبر داده است. این خبرگزاری مطلب خود را از امیر دریادار حبیب الله سیاری، فرمانده نیروی دریایی ارتش ایران نقل کرده و می نویسد این موضوع اندکی پس از آن اعلام می شود که ایالات متحده اعلام کرد قصد دارد با همراهی متحدانش، مانورهای مین روبی در منطقه برگزار کند. دریادار سیاری با اشاره این برنامه آمریکا، آن را بخشی از پروژه «ایران هراسی» آن‌ها دانسته است. وی افزوده: «این هفته ما یک سامانه مین روبی را که هم اکنون مشغول کار ‌روی آن هستیم ‌راه اندازی می‌کنیم و به این ترتیب، در صورتی که دشمنان بخواهند ‌در منطقه کاری کنند، ‌خواهیم توانست بستر دریا را مین روبی کنیم».
در پایان،
در مطلبی اقتصادی، روزنامه «هندوستان تایمز» از رسمیت یافتن تمایل هند به سرمایه‌گذاری جهت گسترش بندر چابهار در ایران خبر داده است. این روزنامه می‌نویسد پس از یک دهه تعلل، هند روز جمعه مراتب تمایل خود برای سرمایه‌گذاری جهت توسعه بندر راهبردی چابهار را به ایران اعلام کرد. هندوستان تایمز اشاره می‌کند این اقدام هند، ‌‌راهی برای مقابله با توسعه بندر «گوادار» پاکستان از سوی چین ارزیابی می‌شود.
 در این گزارش آمده، علاوه بر موضوع چابهار، دو طرف همچنین نسبت به بستن یک قرارداد ترانزیتی میان هند، ایران و افغانستان ابراز تمایل کرده‌اند که می‌تواند زمینه دسترسی هند به کشورهای محصور در خشکی و دارای منابع طبیعی را فراهم آورد.
 

 تهیه وَ تدوین : عـبـــد عـا صـی