سفارش تبلیغ
صبا ویژن

در دوران بـــرزخی ...

انشاالله که این وبلاگ بتواند وسیله-ای خدا-پسند برای اطلاع-رسانی صحیح وَ در جهت تحکیم انقلاب اسلامی وَ جمهوری اسلامی باشد ؛ والسلام علیکم من تبع الهدی ...

از پشت دیوارهای شیشه-ای هزار وُ یک رنگ ...

برای مرجع روی عنوان کلیک کنید


   بزرگترین خطری که جمهوری اسلامی را تهدید می کند چیست؟ فتنه گران ، جریان انحرافی ، عدم وحدت اصولگرایان ، حضور کاروان نظامی آمریکا دور تا دور ایران ، تحریم ها ، گسست میان مردم و مسوولان ؟ و یا «جزامی» که بر پیکره کشور افتاده و آرام و بی صدا جوانان را یکی یکی از سر راه بر می دارد. «شیشه» می نامندش که نامی پر مسماست ، چرا که از شیشه فقط به آن سو می نگریم ، به آنسویی که دعواهای سیاسی از بزرگترین خطری که کیان کشور را تهدید می کند ‏ غافلمان ساخته است.

مواد مخدر صنعتی با نام های غریب و آشنایی مانند کراک، شیشه و ... در شهرهای بزرگ کشور به ویژه تهران، هم به آسانی تهیه می شود و هم با کمترین رد و اثری قابل مصرف است. اگر یک روز در گوشه ای از بیقوله های تهران یا مثلا خاک سفید باید به دنبال ریشه می رفتیم، امروز هیچ محله ای مصونیت ندارد. به وفور و ارزان یافت می شود، درآمد بالایی برای دست اندرکاران تهیه و توزیع آن دارد و هزینه های مجازاتی متناسب با آن نیز چندان وجود ندارد و اکنون خانواده های زیادی هستند که درگیر این بلای ویرانگر شده اند.

 به گفته حسن موسوی چلک، رییس انجمن مددکاری ایران گرایش زنان به سمت موادمخدر صنعتی همچون شیشه، کراک و غیره بیشتر شده است.

داریوش قنبری عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در این راستا تاکید دارد:
اعتیاد روز افزون واقعیت تلخی است که الان در کشور وجود دارد و متاسفانه روز به روز شاهد گسترش پدیده نگران کننده اعتیاد در کشور هستیم. آمارهایی هم وجود دارد که مراکز خاصی در کشور تهیه می کنند و بعضا هم به کمیسیون اجتماعی ارائه می شود که در آنها جمعیت معتادین به مواد مخدر از یک و نیم میلیون نفر تا هفت میلیون نفر متغیر است. باید قبول کنیم که دومین کشور مصرف کننده مواد مخدری در جهانیم و این جای تامل و تاسف دارد و بدتر آنکه علیرغم هزینه های هنگفتی که صورت گرفته ، مبارزه با مواد مخدر در کشور ما ، مبارزه ای ناموفق و شکست خورده است.

بازپروری و بازسازی افراد آسیب دیده از مواد صنعتی به شدت دشوارتر از مواد مخدر معمول است; هم هزینه ترک آن بالا است و هم اثرات شیمیایی آن بر متابولیسم بدن فرد آسیب دیده شدید است. خانواده های گرفتار این ماده صنعتی معتقدند اگر اطلاع رسانی درست صورت گرفته بود، جوانشان در این گرداب غرق نمی شد.

در میادین و چهارراه های پرتردد و پارک ها به راحتی می توان عوامل توزیع را مشاهده کرد.  مجازات دست اندرکاران عمده مواد مخدر و سران مافیایی آنان به میزان جنایتی که می کنند وحشتناک نیست و اخیرا نیز از مهار یا دستگیری عناصر اصلی یا شاکله های آنان خبری منتشر نمی شود. در صفحات حوادث فقط اخبار قتل و جنایت است که تنها در لابلای خبر تنظیم شده می توان رد مواد مخدر را دید. حتی برادر و پدرکشی و خانواده کشی و تجاوز جنسی روبه افزایش هم در غالب موارد گزارش شده، مرتبط با مواد مخدر و اعتیاد است. آنطور که خود معتادان می گویند: تاثیر مواد جدید صنعتی بحدی شدید است که معتاد به آن حتی قادر به تشخیص اعمال و رفتارش نیست.

 مطابق آمار کشف مواد صنعتی 56 درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.

براساس اعلام ستاد مبارزه با مواد مخدر استان کرمان هم اکنون آمار دقیقی از تعداد معتادین به اینگونـه مواد وجود ندارد.  اما افزایش کشفیات موادجدید نشان دهنده مصـرف رو به افزایش این مواد است.  ناصر ابراهیم پور ، کارشناس اعتیاد اداره کل زندان های استان کرمان هم معتقد است مصرف مواد افیونی و توهم زای جدید مانند کراک و شیشه به شکل قابل ملاحظـه ای افـزایش داشته است.

دو علت افزایش مصرف مواد مخدر جدیـد و گرایش جوانان به سمت این مواد ، یکی اینکه قیمت مواد مخـدر مصنوعـی مانند شیشه و کـراک از سال 87 رو به کاهش گذاشته است دوم تبلیغات دروغین گروه های قاچاق مبنی بر محرک زا بودن برخی مواد مخدر مصنوعی مانند شیشه و کراک است.

در این میان گمانه های زیادی را برای چرایی این امر می توان در نظر گرفت که برخی از آنها به شرح زیر است:

- طی سالهای اخیر برخلاف اوایل انقلاب، بحث مواد مخدر در دعوای اینکه معتاد مجرم است یا بیمار گم شد و عوامل تهیه و توزیع آن بیشترین سود و بهره را برده اند.

-عدم مجازات واقعی عاملان تهیه و توزیع مواد مخدر یک دلیل عمده براه افتادن این جریان است، همانطور که در سالهای اخیر بخاطر مسامحه با جنایتکاران جنسی، برمیزان تجاوزهای به عنف به حد قابل ملاحظه ای اضافه شده ، اکنون سالها است که خبر جدی درباره مجازات عاملان مواد مخدر نداشته ایم، مواد مخدر کاری پردرآمد برای گروهی از جوانان بیکار که زمینه جرم زایی دارند، بوده است، فعالیتی که جریمه اش سنگین نیست، دلیل افزایش قتل و تجاوزات جنسی هم همین است.  افراد دارای زمینه انجام قتل و جنایت وقتی می بینند رضایت اولیا راه فرار را بازگذاشته، با اعتماد به نفس بیشتری عمل می کنند. یا اینکه عوامل تجاوزات جنسی، مجازات سنگینی پیش رو نمی بینند و قربانی هم از ترس اینکه متهم به "رضایت و میل شخصی" نشود، شکایت نمی کند، پس جرایم در این بخش هم افزایش خواهد یافت، کما اینکه چنین شده است.

- مافیای مواد مخدر در ایران ریشه دوانده و قدرتی به هم زده بطوری که نهادهای مبارزه کننده، از مهار آن عاجز مانده اند.

- مبارزه علیه مواد مخدر در ایران دارای منطق نبوده است. اگر به جای سرمایه گذاری بر روی بستن مرزها، فضا را برای فعالیت عوامل توزیع در سطح شهرها ناامن کرده و مجازات واقعی برای آنان اعمال می کردیم، درصد به مراتب ناچیزی قربانی می دادیم.
اکنون هم داخل را رها کرده ایم و هم در مرزها توفیقی نیافته ایم.

- جریان اخیر مواد مخدر بی ارتباط با مناسبات بین المللی ایران نیست و می تواند توطئه قدرتهای غربی از جمله آمریکا باشد تا با ایجاد بحران مواد مخدر ایران را تسلیم نماید.

- این جریان را می توان در چارچوب جنگ مذهبی وهابیون بویژه القاعده علیه شیعیان نیز ارزیابی کرد که هم در عراق و هم در افغانستان حضور دارند و در عراق با عملیات تروریستی و در ایران با مواد مخدر جنگ نامیمونی با شیعیان براه انداخته اند.

حال اگر بپذیریم به هریک از دلایل فوق یا دلیل دیگری که وجود داشته باشد، این روند، امنیت ملی و ارکان جامعه را تهدید کرده و از مرز بحران گذشته، آیا ضرورت ندارد از تمام امکانات کشور اعم از ارتش، سپاه، بسیج و نیروی امنیتی برای مهار این بحران استفاده کنیم؟آیا وقت آن نرسیده که قوانین مربوطه مورد تجدیدنظر قرار گیرد و با شرایط جدید واقعیت های روز روبرو شویم؟

الهام حسنی

 متن کامل

 تهیه وَ تدوین : عـبـــد عـا صـی